Lacul Hillier este un lac situat pe o insula din Arhipeleagul Recherche, in Australia. Lacul are o lungime de circa 600 m si atrage atentia chiar si pasagerilor avioanelor care il survoleaza prin… culoarea sa ROZ. Apa din lac ramane roz si atunci cand este scoasa si imbuteliata intr-o sticla. Lacul este inconjurat de o plaja de nisip si de o padure de eucalipt.
Culoarea sa ROZ este inca un mister. Se stie ca apa este saturata cu sare. Si se banuieste ca anumite icroorganisme precum Dunaliella salina si Halobacterium coloreaza apa. Interesant de stiut ca apa lacului NU are efecte adverse asupra oamenilor.
Vaadhoo este una dintre insulele locuite din Atolul Raa din Maldive. Plajele de pe aceasta insula sunt stralucitoare si fosforescente noaptea datorita unui fenomen de bioluminescenta.
Fitoplanctonul din valuri creaza acest fenomen unic ce pare sa oglindeasca stelele de pe cer. O noapte aici poate fi atat de romantica si emotionanta.
Eucaliptul curcubeu sau Eucalyptus deglupta este un copac ce creste in Noua Guinee sau Hawaii. Este unul din cei mai colorati copaci din lume. Ramurile sale imprumuta culorile curcubeului.
Dragonul Albastru este supranumele primit de Raul Odeleite din Portugalia.
Zidul chinezesc este construcţa militară cu caracter defensiv de cea mai mare amploare din China antică. Având extremitatea estică la Shanhaiguan şi cea vestică la Jiayuguan, Marele Zid are o lungime de circa 12.000 de km.
Zidul de la Badaling, din apropiere de Beijing, reprezintă una din porţiunile cele mai bine conservate şi mai reprezentative. Zidul magnific se întinde şerpuitor pe creştetul lanţurilor muntoase. Pe zid se găseşte la un interval de 200-300 de metri câte un turn de semnalizare cu fum. Pe zidul propriu zis sunt creneluri de observare şi de tragere şi multe alte construcţii de apărare.
Ca simbol al naţiunii chineze, Zidul Chinezesc este trecut în Lista patrimoniului mondial. El este mândria Chinei, o minune a lumii.
Pamukkale este cu siguranță unul dintre locurile cele mai frumoase din lume, deși foarte puțini știu despre ce este vorba. Situat în Turcia, în regiunea Denizli, Pamukkale este locul de pot fi admirate mai multe bazine naturale de apă termală.
Atunci când izvorăște apa este extrem de fierbinte. Atât de fierbinte încât nu poate fi atinsă. Pe măsură ce apele termale își croiesc drum către bazinele inferioare, temperatura lor scade până la temperatura de 33 grade Celsius. Din acest motiv, turiștii se pot bălăcii în aceste bazine naturale aproximativ 6 luni pe an, indiferent de temperatura de afară.
Danxia Landform (China) – probabil este cel mai unic captivant din lume. Este vorba de muntii de pamant colorati pe straturi in functie de inaltimea acestora. Pamantul de aici este folosit de localnici pentru crearea vaselor ce apoi sunt comercilizate turistilor. Acest loc atrage anual milioane de turisti dornici sa vada aceasta minune. Straturile sunt foarte viu colorate de parca un pictor a sosit aici si a inceput sa coloreze.
Enchanted Well – Chapada Diamantina National Park (Brazilia) – este un bazin extraordinar de mare cu o adancime de 120 de metri si cu o apa foarte limpede incat se poate vedea cu ochiul liber foarte mult din in josul apei. Astfel rocile sau trunchiurile copacilor de pe fundul apei pot fi observate foarte usor daca faceti o plimbare cu barca. Este interesant felul cum lumina patrunde printr-o mica crapatura in munte si cum reuseste sa lumineze intreaga grota. Lumina in combinatie cu apa cristalina creeaza efecte vizuale unice in lume.
Gheizerul “zburator” (Nevada, SUA) – este un loc despre care s-a spus de foarte multe ori ca parca nu am fi pe Pamant. Ca in momentul in care se ajunge aici va simtiti in afara planetei, pe oricare alta din sistemul solar. Din pacate acesta nu este deschis publicului larg pentru a putea fi observat indeaproape pentru ca se afla pe un teren privat. Felul in care apa termala izvoraste si formeaza acest gheizer i-a socat inclusiv pe proprietarii terenului.
Kasha Katuwe Tent Rocks (New Mexico, SUA) – este considerat monument national pentru statul New Mexico si este alcatuit din roci in forma de cort care au rezultat in urma unor eruptii vulcanice repetate. Acestea au o vechime de aproximativ 6 milioane de ani si au inaltimi variate, ele ajungand chiar si pana la 90 de metri. Astfel Kasha Katuwe Tent Rocks au devenit principalul obiectiv turistic al acestei regiuni din SUA.
Padurea de piatra (China) – un alt fenomen unic dintr-o tara cu o istorie unica. Padurea, cum ii spun localnicii, nu este din copaci obisnuiti ci din roci de calcar care au fost sculptate de-a lungul timpul de forta incredibila a apei. In trecut aceasta era considerata prima minune a lumii.
Salar de Uyuni (Bolivia) – este un desert alcatuit in intregime din sare si se afla situat in mijlocul platoului alpin Altiplano. Aici veti intalni foarte multe lacuri din sare si mici gramajoare formate in mod natural ca niste musuroaie de cartita. Acest loc este o zona turistica, dar si una de interes econimic pentru ca sarea de aici este exploatata si comercializata apoi in intreaga lume.
Valea Lunii (Argentina) – este un alt loc in care iarasi parca nu ne simtim pe Terra. Intreaga vale este acoperita de formatiuni din piatra care au o forma rotunda asemanatoare cu cea a lunii. Tocmai de aici vine si denumirea de “Valea Lunii”. Inainte aceasta zona a fost deosebit de fertila, iar dintr-o data a devenit foarte arida si poate fi asemuita cu desertul secetos, doar ca nu are atat de mult nisip.
Wulingyuan, Hunan (China) – acesta este una dintre cele mai mari atractii turistice ale Chinei. Este un fenomen al naturii care a reusit sa creeze peste 3000 de roci sedimentare carstice. Aici se gasesc de altfel cele mari mari pesteri de calcar din tot continentul Asiei.
Комментариев нет:
Отправить комментарий